Houvast Bouw
Langewijk 428
7701 AT Dedemsvaart

Telefoon 0523 851118
Mobiel 06 42295888
jhouvast@houvastbouw.nl

Houtskeletbouw

Houtskeletbouw, ook wel afgekort als HSB, is het toepassen van een houten draagconstructie in nieuwbouw, aanbouw of verbouwing. Wilt u meer weten over houtskeletbouw voordat u de keuze hierop laat vallen, lees dan even verder.

Houtskeletbouw Overijssel en omstreken

Eén van de specialismen van Houvast Bouw is houtskeletbouw, waarbij u kunt denken aan houten schuren, maar ook nieuwbouw woningen of verbouwingen aan woningen. Houvast Bouw is gevestigd in Dedemsvaart, Overijssel. Woont u in de buurt dan maak ik graag een afspraak met u om uw wensen te bespreken. Ook als u verder weg woont is het geen enkel probleem om uw wensen te bespreken, aarzel niet en geef even een belletje.

Soorten houtskeletbouw

Houtskeletbouw komt in meerdere vormen en wordt vandaag de dag op meerdere manieren verwerkt in de bouw. Er kan voor gekozen worden om metselwerk om de houten wanden aan te brengen, maar u kunt er ook voor kiezen om de wanden aan de buitenzijde te bekleden met gevelbekleding.

Gevelbekleding kan worden aangebracht in diverse materialen, zoals kunststof, zink, trespa, maar ook diverse houtsoorten, bijvoorbeeld eiken, red cedar of lariks.

Voordelen houtskeletbouw

Het voordeel van houtskeletbouw is het verkorten van de bouwtijd. In de bouwplaats wordt namelijk zoveel mogelijk prefab (prefabricage) gemaakt, waardoor de houtskeletbouw op locatie alleen nog maar opgezet hoeft te worden. Dit verkort de bouwtijd op locatie aanzienlijk!

Een ander voordeel van houtskeletbouw is dat de ruimtes minder hol klinken dan bij gemetselde muren. Dit komt omdat het geluid wordt opgenomen in de houten wanden en niet wordt weerkaatst zoals bij gemetselde muren.

Interesse in houtskeletbouw

Bent u enthousiast geraakt en wilt u graag vrijblijvend uw project met ons bespreken? Neem dan contact op met 06 42295888 of maak gebruik van ons contactformulier. Houvast Bouw helpt u graag met uw houtskeletbouw!